Spletni brskalniki

torek, 28. januar 2014

Zajem zaslona: Zooburst & Camtasia Studio

Za izdelavo projektne naloge sem si izbral program za digitalno pripovedovanje zgodb - Zooburst, ki smo ga spoznali že pri predhodnih temah. Za izdelavo in obdelavo videa sem si izbral odlično programsko okolje Camtasia Studio, ki se mi je zelo hitro prikupil, saj je zelo praktičen in večnamenski. Programsko okolje Camtasia je sicer plačljivo, vendar pa nam je na voljo 30 dnevna brezplačna različica. Morda nekoliko nenavadna, a zanimiva kombinacija.

Hitro opazil nekaj podobnosti z programom Windows Movie Maker, princip uporabe je v določenih situacijah zelo podoben, toda meni osebno Camtasia bolj ustreza. O samem programskem okolju in obdelavi videoposnetkov lahko povemo nekaj več podrobnosti kasneje, trenutno se bomo osredotočili na bistvo - torej snemanje zaslona s programom Camtasia Recorder.

Ko odpremo program se nam odpre okno na tak način kot ga vidimo na sliki 1. Pod točko 1 izberemo kako velik del ekrana bomo snemali, pod točko 2 pa zaženemo snemalnik. Snemati pa prenehamo z ukazom F10.


Slika 1: Začetek snemaja


.....ko video posnamemo, se nam odpre okno prikazano na sliki 2.


Slika 2: Posnetek




            
Projektna naloga...









Ni komentarjev:

Objavite komentar